Društvo Šišović Rakitno

Spojiti modernu tehnologiju s tradicijom temelj je svakog vrhunskog proizvoda. Sačuvati ono najbolje od starih okusa i mirisa i uz pomoć namodernijih tehnoloških procesa dovesti ih na vaš stol, svakodnevni je zadatak uposlenika Društva Šišović. Stogodišnja tradicija proizvodnje mesa i mlijeka garant je vašeg zadovoljstva.
Šišović

Priča o današnjem Društvu Šišović, modernom i prepoznatljivom brandu, započinje još početkom 20 stoljeća, kada prve temelje ljubavi prema dobrom okusu udara djed Ivan, zvani Šiš. On svoje znanje o uzgoju domaćih životinja i svoje male tajne u proizvodnji mesa prenosi na svoje potomke, pa tako njegov sin Stanko sve očeve tajne i svoje vrijedne ruke pretvara u ono što će postati naširoko poznati zaštitni znak Šišovića. Stanko postaje jedan od najvećih privatnih proizvođača mesa i mlijeka u bivšoj državi, a 1974. godine za svoj rad i status dobiva i službeno priznanje-najveći privatni proizvođač mesa u republici Bosni i Hercegovini.

Šišović

Već krajem osamdesetih Ante pravi suvremene štale za tov junadi i janjaca i mini klaonicu, da bi 1997. godine u pogon bila puštena i suvremena klaonica za klanje bikova, teladi, svinja i janjaca.

Početkom ovog stoljeća zbog proširenja tržišta, a samim tim i zadovoljavanjem istog odlučili smo osnovati vlastitu tvrtku Šišprijevoz koja se bavi isključivo prijevozom, odnosno dostavom mesa i mesnih prerađevina po cijeloj BiH. Šišprijevoz d.o.o. trenutno posjeduje 30-ak vozila koja zadovoljavaju potrebe društva.

Jedan od njegovih sinova, Ante, podiže tradiciju svojih starih na još viši nivo i već osamdesetih godina prošlog stoljeća modernizira proces proizvodnje, te povećava proizvodnju, prvo mesa, a potom i mlijeka. Već krajem osamdesetih Ante pravi suvremene štale za tov junadi i janjaca i mini klaonicu, da bi 1997. godine u pogon bila puštena i suvremena klaonica za klanje bikova, teladi, svinja i janjaca. Sve u cilju strogo kontrolirane, isključivo vlastite proizvodnje, koja je garant kvalitete proizvoda koje vam nudi Šišović.

Šišović

Društvo Šišović ništa ne prepušta slučaju i u malom regionu gdje se Zapadna Hercegovina, preko prekrasnih krajolika ljubi s Bosnom, uposlenici svakodnevno paze da konačan proizvod za vašu trpezu bude zdrav, kvalitetan, ukusan – i po domaćoj recepturi. Garant tome su i moderne farme, u području daleko od zagađenja industrijskih pogona i velikih gradskih naselja - u Rakitnu i na Blidinju, u Tomislavgradu, a uskoro i u Glamoču te Čapljini.

Povjerenje svakog kupca jedan je od glavnih ciljeva Društva Šišović, koje brine da konzumenti proizvoda pod etiketom Šišović jedu zdravo i domaće. Tako samo farme u Rakitnu i na Blidinju raspolažu sa oko 10.000 vlastitih janjaca, a s kooperantima se brojka povećava za dodatnih 3000 janjadi. U tijeku je finaliziranje moderne farme u Glamoču, koja će imati kapacitet od 1250 grla stoke (bikova, muznih krava i junica).

Šišović

Nije Šišović samo sinonim za odlično meso i mesne proizvode, jer je proizvodnja mlijeka već odavno prerasla lokalne okvire. Moderna farma mlijeka u Tomislavgradu od 2006. godine proizvodi preko 8.000 litara mlijeka na dan, a njezin kapacitet je već sada na 12.000 litara na dan zahvaljujući viziji UpraveDruštva Šišović i njihovih partnera iz tvrtke Meggle. Mlijeko proizvedeno u Tomislavgradu je mlijeko EU klase, što dovoljno govori o izuzetnim uvjetima u kojima nastaje.

Uostalom, Društvo Šišović time nije stalo s brigom o kvalitetu svojih proizvoda. ISO standard je uveden još 2001. godine, a dvije godine kasnije i HACCP sustav. Oni garantiraju potpunu kontrolu svježeg mesa od pašnjaka do stola. To ne bi bilo moguće bez stručne i svom poslu potpuno predane veterinarske službe, pa 2004. godine Društvo Šišović otvara prvu privatnu veterinarsku stanicu na području Federacije BiH, u kojoj uspješno danas rade 3 doktora veterine i 2 tehničara, koji nadziru cijeli proces proizvodnje mesa i mlijeka.

Da bi krajnji kupac bio potpuno siguran u ispravnost i kvalitetu proizvoda s etiketom Šišović, brine se i vlastita prijevoznička tvrtka Šišprijevoz d.o.o, koja se bavi isključivo prijevozom, odnosno dostavom mesa i mesnih prerađevina iz programa Šišović po cijeloj BiH, uz pomoć 30-ak modernih gospodarskih vozila. Kada je u pitanju čuvanje onog najboljeg od Šišovića za naše kupce, ništa se ne prepušta slučaju.

Šišović

U društvu Šišović danas radi oko 160 djelatnika, a s kooperantima ta brojka prelazi 200 uposlenih. Organizacija proizvodnje, najsuvremeniji pogoni, pomno birani pašnjaci, stroga selekcija stoke i želja za očuvanjem i podizanjem vlastitih standarda svrstavaju Društvo Šišović među najveće i najuspješnije tvrtke u prodaji svježeg mesa , te na vodeće mjesto u proizvodnji mesa i mlijeka na prostoru Bosne i Hercegovine.

Spoj tradicije i najmodernije tehnologije, to je Društvo Šišović danas. Tvrtka je s pravom ponosna na svoje uspjehe. Rast i razvoj društva iz godine u godinu dokaz je da Šišović to radi najbolje. Povjerenje vjernih kupaca i onih koji će to tek postati, zalog je zajedničke još sretnije budućnosti. U duhu domaćih proizvoda, recepata naših djedova, nezamjenjivih okusa i mirisa tradicionalnih mesnih delicija i najfinijeg mlijeka, a po normama kakve važe na najzahtjevnijim tržištima Europe, Šišović osigurava vašu kvalitetnu prehranu.¸

Kontakt:
Tel./+387 39 692-184, 692-391
Fax./+387 39 692-011
e-Mail: sisovic@sisovic.com